0
0,00
Mini Cart
 • Empty cart

  No products in the cart.

Contact
Tel. (0345) 63 31 46
info@printproleerdam.nl
Adres
Dr. Reilinghplein 8
4141 DB Leerdam
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 9:00 - 17:30 uur
Dinsdag tot 19:30 | Zaterdag 9:00 tot 12:30

Navullen inktpatronen

Uw inktpatronen navullen? Beter voor uw portemonnee &
voor het milieu!

Goed nieuws! Per maandag 8 maart is het weer mogelijk om je lege inktpatronen bij ons in te leveren en deze op een later moment nagevuld weer op te halen. Dat is fijn toch?

Hoe gaat het inleveren in zijn werk:

 • Stop je lege Brother of Canon inktpatro(o)n(en) in een goed afgesloten plastic zak.
 • Zorg ervoor dat er aan de plastic zak een briefje geniet zit met daarop duidelijk leesbaar je naam en telefoonnummer. Stop dit briefje NIET IN de zak; de kans bestaat dat de laatste druppeltjes inkt die nog in het patroon zitten je briefje onleesbaar maken!
 • Lever de plastic zak via onze brievenbus bij ons in (Dr. Reilinghplein 8). Dit mag op een moment dat het jou uitkomt, de brievenbus is 24/7 geopend 😊.

Hoe gaat het ophalen in zijn werk:

 • Nadat wij je patronen ontvangen hebben, controleren wij ze en vullen ze na. Dit gebeurt op de dag van inlevering of de eerst volgende werkdag
 • Je krijgt vervolgens van ons een telefoontje om een afhaalmoment af te stemmen.
 • Je komt je patronen ophalen op de juiste dag en tijd aan ons afhaalloket. Dit bevindt zich aan de achterzijde van ons pand (parkeerplaats Vrijheidsstraat).
 • Betalen kan uitsluitend met pin, we hebben een mobiele pin bij de hand.

Let op: zowel voor het inleveren als het ophalen van nagevulde patronen betreed je onze winkel dus NIET!

Topkwaliteit inkt

Onze inkt is van dusdanig superieure kwaliteit dat deze in de samenstelling (kleurechtheid, kleurvastheid, viscositeit en pigmentering) niet van origineel te onderscheiden is. Naast het feit dat het navullen van inktpatronen voordeliger is voor uw portemonnee dan de aanschaf van nieuwe patronen, spaart u natuurlijk ook het milieu door een steentje bij te dragen aan het verminderen van de afvalberg.

Meer over navullen…

Welke patronen kunnen wij navullen?

 • ALLE originele Brother patronen. Geen huismerkpatronen!
 • De single inkt patronen van Canon (520/521, 525/526, 550/551, 570/571). Ook hiervoor geldt dat we alleen originele patronen kunnen navullen en géén huismerkpatronen.
 • Heb jij een Canon 40/41, 512/513, 540/541 of 545/546 patroon? Deze patronen werken met een schuimkussen dat vrij snel uitdroogt en om deze reden ook helaas niet nagevuld kunnen worden.
 • Wij hervullen helaas geen HP en Epson patronen.

Wat is een single inkt systeem?

Heb jij voor iedere kleur een apart inktpatroon in je printer en zitter er dus sowieso 4, maar bij sommige printers soms wel 5 of 6 patronen in je printer? Dan zijn dit altijd inktpatronen met een inwendige inktcontainer. Oftewel inktpatronen met vloeibare inkt in een afgesloten ruimte. Deze patronen zijn onbeperkt na te vullen, mits het patroon en de eventuele chip in goede staat verkeren.

Wat kost navullen?

 • De kosten voor het navullen zijn afhankelijk van de hoeveelheid inkt die er per patroon in past. De meeste patronen zitten qua kosten rond de € 6,- (kleur) en € 10,- (zwart).

Gaat een nagevuld patroon net zo lang mee als een nieuw patroon?

 • Ja, sterker nog, vaak zelfs langer. Wij vullen de patronen tot er geen druppel meer bij past in tegenstelling tot de fabrikant die er vaak een afgepaste hoeveelheid in spuit en daarbij nog wat ruimte overlaat.

Zijn nagevulde patronen slecht voor mijn printer?

 • Nee, absoluut niet. Wij gebruiken originele Brother & Canon inkt om te vullen. Daarnaast hergebruiken we je originele Brother/Canon patroon en – indien nodig – resetten hierbij de chip die op het patroon zit zodat de printer deze ziet als ‘nieuw’ patroon. Voor je printer maakt het dus geen enkel verschil of je een volledig nieuw patroon gebruikt of een nagevuld origineel patroon.

* Wij kunnen alleen originele cartridges navullen, geen huismerkpatronen.

* Epson & HP patronen worden niet gevuld.

Let op!

Indien u uw cartridge wilt navullen* is het slim om zodra de printer een melding geeft dat het patroon leeg raakt, de cartridge uit de printer te halen en bij ons in te leveren. Print dus NIET door tot het patroon helemaal leeg is! De inkt zorgt er namelijk voor dat de printkop gesmeerd en gekoeld wordt. Als u de cartridge helemaal leeg print, kan dit beschadigingen opleveren aan de printkop.

Ook belangrijk

Stop de patronen tijdens het vervoer ook niet in een diepvries- of boterhamzakje; doordat deze zakjes statisch zijn kunnen ze de chip op het patroon beschadigen. Verpak uw cartridge liever in een envelop of wikkel deze in een glad, niet absorberend papiertje.