Kies voor een laserprinter!

PrintPro Leerdam. Professionals in printen.

Kies voor een laserprinter!

Inkjetprinters worden veruit het meest verkocht in ons land. Vaak vanwege de voordelige aanschafprijs van soms maar een paar tientjes. Maar door het inktverbruik kun je al snel meer dan €100 uitgeven aan nieuwe inktcartridges. Maar ook een laserprinter kan zeer geschikt zijn voor thuisgebruik. Deze printer heeft onterecht een zakelijk imago terwijl als je naar de verbruikskosten kijkt, deze printers veruit voordeliger zijn dan inkjetmachines!

Hoe werkt een laserprinter?

Inkjetprinters en laserprinters hebben allebei cartridges. Bij inkjetprinters zijn die gevuld met vloeibare inkt en bij laserprinters met poeder dat we ‘toner’ noemen. Bij laserprinters wordt het document of de foto met een laser geprojecteerd op de ‘drum’. De drum is een soort ronde koker. Op de plekken waar de drum verlicht wordt door de laser, blijft de toner plakken. Op de rest van de drum niet. Door de drum vervolgens over het papier te rollen, wordt de toner op het papier overgedragen. Door verhitting blijft de toner op het papier vastzitten.

De voordelen van een laserprinter:

  • kan uitstekend scherpe letters afdrukken
  • voordeliger in gebruik dan inkt
  • cartridges zijn groot (vaak meer dan 100o pagina’s) en gaan dus lang mee
  • nooit geen verdroogde inktpatronen of verstopte printkoppen meer!

Tip: De HL-1212W is een compacte en stijlvolle zwart-witlaserprinter voor snel en probleemloos printen van documenten. Als extraatje kan deze lasermachine ook nog dubbelzijdig printen! Ideaal voor een actief thuiskantoor.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *