Club- en verenigingsbladen

PrintPro Leerdam. Professionals in printen.

Clubbladen en verenigingsbladen

Liturgieboekjes, clubbladen, programmaboekjes, in alle soorten en maten zien we ze wekelijks voorbijkomen. Soms met een stevigere kaft, of een extra inlegvel, op A4 of A5 formaat, geprint in kleur of zwart/wit of een combinatie waarbij de inhoud in zwart/wit geprint wordt maar met een full colour omslag.


A5 boekje

Wij verzoeken u het bestand aan te leveren op paginaformaat A5.  Is dit voor u een probleem, lever  ons dan een A4 bestand aan; wij verkleinen dit dan zelf naar A-5. Houdt u dan wel rekening met de lettergrootte, door het verkleinen wordt deze ook iets kleiner. Het aantal pagina’s moet altijd deelbaar zijn door 4 (dus 12, 16, 20, 24 etc.). Levert u bijvoorbeeld 14 pagina’s aan dan blijven de laatste twee pagina’s blanco of de binnenzijden van de kaft blijven blanco.

A4 boekje

Wij verzoeken u het bestand aan te leveren op paginaformaat A4. Type alle pagina’s achterelkaar in één document, bijvoorbeeld pagina 1 t/m 16. Indien u blanco pagina’s in het boekje wenst (bijvoorbeeld als notitie- of achterpagina) dan dient hier een blanco vel te worden ingevoegd. Wanneer u de omslag van het boekje in kleur wilt kunt u deze pagina’s in een en hetzelfde bestand aanleveren.

Uw bestand aanleveren in PDF

U kunt bestanden aanleveren in Word, maar lever bij voorkeur PDF bestanden aan. Indien wij een Word bestand van u ontvangen kan het gebeuren dat bij het openen van uw bestand de opmaak van uw bestand verspringt. Dit ligt aan het feit dat er vaak verschillende versie’s van programma’s als Word in omloop zijn. Door zelf uw bestand als PDF-document op te slaan, kunt u dit voorkomen. Vanuit vrijwel ieder programma kunt u PDF bestanden maken mits u over een PDF creator beschikt, door te kiezen voor ‘opslaan als PDF’ of ‘afdrukken naar PDF’. Kies voor het beste print-/drukresultaat altijd een hoge kwaliteit (300 dpi of hoger).

Heeft u geen pdf mogelijkheid? Klik op het onderstaande logo om een gratis pdf creator te downloaden.

Download hier uw gratis pdf-creator

Aanleveren document

Gelieve uw document altijd als losbladige PDF bij ons aan te leveren en dus NIET op inslag, in katernen of op enige andere wijze waarbij er al meerdere pagina’s op 1 vel worden gecombineerd. Onze machines combineren uw bestand automatisch tot het gewenste boekje/folder, uitgaande van een losbladig bronbestand.

De makkelijkste manier om ons uw club- of verenigingsblad te laten verzorgen is om uw document (liefst als PDF) via onze speciale uploadpagina toe te sturen. Beschrijf uw opdracht zo zorgvuldig mogelijk door alle velden in te vullen en eventueel een extra toelichting te geven. Vervolgens voegt u als laatste stap uw bestand(en) aan de opdracht toe. U kunt het bijbehorende bestand direct en veilig uploaden, zonder rekening te hoeven houden met een maximum bestandsgrootte; wel zo handig! Zodra uw club-/verenigingsbladen gereed zijn ontvangt u van ons een melding per e-mail. Makkelijker kan bijna niet!