Pasfotoservice

PrintPro Leerdam. Professionals in printen.

— Let op: gewijzigde werkwijze ivm Coronavirus! —

 

Pasfoto’s ALLEEN op afspraak!

Zit u zeer dringend verlegen om pasfoto’s tijdens de Coronalockdown?  Wij kunnen/mogen uitsluitend op afspraak pasfoto’s maken.
Reserveringen kunnen eenvoudig gemaakt worden via onze afsprakenpagina.

Pasfoto’s zijn kleine fotootjes van het gezicht, recht van voren gefotografeerd. Een pasfoto wordt gebruikt op paspoorten, rijbewijzen, identiteitskaarten en/of andere persoonsgebonden documenten die gebruikt worden ter legitimatie en/of identificatie. Sinds een aantal jaar worden er zeer strenge eisen gesteld aan pasfoto’s. Zo moeten de foto’s altijd in kleur aangeleverd worden, moeten zij recent genomen zijn en mag de foto absoluut niet beschadigd zijn (geen krassen of verkleuringen in/op de foto).

Pasfoto’s nodig?

Heeft u binnenkort een nieuw rijbewijs nodig? Of moet u uw identiteitskaart of paspoort verlengen? Dan heeft ook u een recente pasfoto nodig. In onze professionele fotostudio maken wij dagelijks tientallen pasfoto’s geschikt om te gebruiken op officiële documenten. Wij houden rekening met alle eisen die vanuit de overheid gesteld zijn aan officiële documenten (zoals paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen). Wij fotograferen u recht van voren, waarbij beide oorlellen en/of wenkbrauwen duidelijk zicht baar zijn. Ook moet de mond ten alle tijden gesloten zijn (een open mond en of zichtbare tanden zijn niet toegestaan). Een eventuele bril vragen wij u af te zetten. Een setje pasfoto’s kost €12.50 euro.

Geen afspraak nodig

Wanneer u bij PrintPro Leerdam pasfoto’s wilt laten maken kunt u op ieder moment bij ons binnenlopen. De foto’s zijn snel gemaakt en direct klaar voor gebruik. Dus ook als u op het laatste moment nog nieuwe pasfoto’s nodig heeft, kunt u altijd bij ons terecht. U hoeft bij ons dus geen afspraak te maken! Binnen enkele minuten ligt de set van 4 officiële pasfoto’s voor u gereed. Iedere dinsdagavond zijn wij extra lang geopend, tot 19:30 uur kunt dan u bij ons terecht. Bekijk onze overige openingstijden hier.

Pasfotoregels voor baby’s

De pasfotoregels voor baby’s zijn gelukkig wat soepeler. Zo hoeft een baby geen duidelijk rechte houding aan te nemen, mag het hoofd wel iets gekanteld zijn en hoeven de ogen niet op eenzelfde lijn staan. Recht in de camera kijken en een neutrale blik zijn ook niet nodig. Jouw baby mag, in tegenstelling tot jij als volwassene, dus wel lachen op een officiële pasfoto.

Voor een pasfoto voor je baby of kind jonger dan zes jaar gelden alle standaardeisen, met uitzondering van:
– Houding: de elementen ‘ogen op een horizontale lijn’, ‘hoofd gekanteld’ en ‘schouders recht’
– Uitdrukking: de elementen ‘neutrale blik’, ‘recht in de camera kijken’ en ‘mond gesloten’

Ondersteuning
– Het kan lastig zijn om je baby of kind goed op de foto te krijgen. Er is ondersteuning toegestaan om je kind recht te laten zitten. Maar dit mag pertinent niet zichtbaar zijn op de foto. Hiervoor kun je bijvoorbeeld je hand onder het shirt van het kind stoppen om zo wel ondersteuning te bieden, maar geen handen/vingers in beeld te hebben.

Is uw baby te jong om zelfstandig te kunnen zitten?

Vooral bij baby’s jonger dan 8-10 weken is het vaak lastig in onze fotostudio een goede pasfoto te maken. Heb je toch echt op deze jonge leeftijd al een pasfoto nodig dan adviseren wij je je baby thuis op een witte doek op de grond te leggen. De baby kan hierbij makkelijker een rechte houding aannemen. Als je de foto recht van boven neemt met voldoende ruimte rondom het hoofdje van het kindje dan kun je dit digitale bestandje even naar ons mailen op info@printproleerdam.nl Wij controleren je bestand en indien akkoord verwerken dit tot een setje pasfoto’s welke je in de loop van de dag op kunt komen halen.

Stappenplan om thuis uw baby te fotograferen

 • Zorg voor een zo egaal mogelijke, witte ondergrond (een wit aankleedkussen, laken etc. kan bijvoorbeeld gebruikt worden maar let er op dat geen vouwen/kreukels in beeld zichtbaar zijn).
 • Leg uw kindje op zijn/haar rug met het gezichtje naar boven.
 • Let er op dat beide ogen geopend zijn (een slapend kindje met gesloten ogen wordt niet goedgekeurd).
 • Neem de foto recht van boven; let op dat uw eigen schaduw niet over het kindje heen valt!
 • Zoom niet te veel in, graag flink wat ruimte om het hoofdje van het kindje laten.
 • Let op: Er mogen geen handjes voor het gezicht zitten en geen speentjes in de mond!
 • Mail uw foto naar info@printproleerdam.nl
 • Uw ontvangt van ons zsm een reactie of uw foto geschikt is voor een setje pasfoto’s of dat u nog iets moet veranderen aan het beeld.

 

Wist u dit ook al van onze pasfotoservice?

 • wij ook pasfoto’s maken met een afwijkende maatvoering of een afwijkende achtergrondkleur voor bijvoorbeeld buitenlandse visa-aanvragen
 • we pasfoto’s – indien gewenst – ook digitaal aan u versturen
 • een set van 6 foto’s ook tot de mogelijkheden behoort
 • u altijd gratis een nieuwe set pasfoto’s van ons ontvangt indien uw pasfoto niet goed bevonden wordt door de gemeente